Spetterend seniorenfeest 

OCMW Schelle organiseert in samenwerking met de seniorenraad en het gemeentebestuur van Schelle opnieuw een seniorenfeest. Dit jaar ben je welkom op dinsdag 13 maart om 14 uur (deuren open om 13.15 uur) in Sporthal Scherpenstein.

Met optredens van Rico Zoroh band met zangeres Nicole, Jo Lemaire, Ivann, Patrick Onzia, Luc Caals, Ann De Winne en Jean Bosco Safari. Koop snel een kaartje want de plaatsen zijn beperkt!

- toegang: 10 euro (stuk taart, koffie en deelname tombola inbegrepen)
- kaarten: bij de seniorenverenigingen en aan de onthaalbalie van het gemeentehuis


Woonbeurs: alles rond wonen onder één dak 

Zaterdag 24 februari organiseren de gemeenten Schelle, Hemiksem, Niel, Aartselaar en hun partners voor de derde keer een gezamenlijke woonbeurs. Je krijgt alle informatie over betaalbaar en veilig wonen en duurzaam ver)bouwen. Bovendien stellen verschillende ontwikkelaars er hun woonprojecten voor.

Diverse woonaanbiedingen in de kijker
De sociale huisvestingsmaatschappijen De Ideale Woning en Arro Antwerpen informeren over sociale huurwoningen, sociale koopwoningen en sociale leningen. Daarnaast laten verschillende private bouwheren je kennis maken met hun woonprojecten. Ook wie een woning wil (ver)kopen of (ver)huren krijgt de nodige info van de aanwezige immokantoren. Verhuurders kunnen ook uitleg vragen rond de werking van een sociaal verhuurkantoor.

Tips voor duurzaam (ver)bouwen
Verschillende overheden promoten en subsidiëren duurzaam (ver)bouwen. De gemeentelijke woonloketten geven graag meer uitleg. Igean verstrekt bovendien leningen aan 2% om energiebesparende maatregelen uit te voeren in je woning. Voor gedetailleerde informatie over energiescans, aantrekkelijke premies voor dakisolatie en informatie rond het duurzaam (ver)bouwen van je woning kan je terecht bij Natuurpunt, Vibe en Ecohuis Boom.

Wonen in een veilige woning
Politiezone Rupel en brandweerzone Rupel wijzen je op mogelijke veiligheidsrisico’s in je woning inzake brandgevaar en inbraakpreventie. Verder geven ze nuttige tips om deze te verhelpen.

• zaterdag 24 februari van 10 tot 17 uur
• Depot Deluxe, Nijverheidsstraat 27, Hemiksem
• gratis toegang


Monitoren zomervakantie 

Je bent jong, dynamisch en speels? Je bent graag met kinderen bezig, je bent minstens 16 jaar en je zoekt nog een toffe en boeiende vakantiejob? Solliciteer dan nu om één van onze monitoren te worden tijdens onze zomerkampen.

Ook in de gemeentelijke kinderopvang De Schellebel kan je vakantiewerk doen. Je moet minstens 18 jaar zijn, een volledige maand kunnen werken (juli of augustus) en in het bezit zijn van een diploma dat goedgekeurd is door Kind & Gezin (bv. kinderverzorgster of tweede jaar kleuteronderwijs hebben afgerond).

Solliciteren doe je door onderstaand formulier voor 20 maart ingevuld te mailen naar vrijetijd@schelle.be.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 maart vanaf 13 uur. 

Info
- zomerkampen: vrijetijd@schelle.be
- BKO De Schellebel: schellebel@schelle.be

document Inschrijvingsformulier monitoren zomer 2018

Mammobiel in Schelle 

De Mammobiel staat van 19 februari tot 5 maart 2018 aan het gemeentehuis in Schelle. Dat is een bus die speciaal is ontworpen voor het maken van digitale mammografieën.

Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar kunnen in Vlaanderen om de twee jaar, zonder kosten, deelnemen aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Dit onderzoek kan afwijkingen in een borst al opsporen als ze nog zo klein zijn dat je er zelf niets van merkt. Als borstkanker tijdig wordt ontdekt, is de kans op een succesvolle behandeling en genezing groter.

Je krijgt een uitnodigingsbrief thuis toegestuurd als je de voorbije 2 jaar geen screeningsmammografie liet nemen.
In de brief staat meteen een datum, tijdstip en plaats voor een afspraak, die je uiteraard nog kunt wijzigen.

https://borstkanker.bevolkingsonderzoek.be/


Gemeentebelastingen: bewijs van afkondiging 

De burgemeester van de gemeente Schelle bevestigt dat, overeenkomstig het gemeentedecreet, de verordening betreffende het hierna vermelde belastingsreglement:
- opcentiemen onroerende voorheffing 2018
- aanvullende belasting op de personenbelasting 2018
aangenomen door de gemeenteraad in zitting van 21 december 2017 werd afgekondigd op de website van de gemeente op 27 december 2017.

document Opcentiemen onroerende voorheffing 2018
document Aanvullende gemeentebelasting op personenbelasting 2018

INFORMATIE WERKEN STEENWINKELSTRAAT 

Klik hier